USMOS 2019 Konferans Özeti

flamalar

"Büyük Veri Çağında Modelleme ve Simülasyon" ana temalı USMOS 2019 Konferansı, 19-20 Kasım 2019 tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde 542 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir.

Açılışa Konferans Başkanı Prof. Dr. Pınar KARAGÖZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet T. ZEYREK, Genelkurmay Başkanlığı Kuvvet Geliştirme ve Kaynak Yönetim Daire Başkanı Tuğa. Hakan ERCAN, SSB Başkan Yardımcısı Mustafa Murat ŞEKER, MSB Arge ve Teknoloji Daire Başkanı Dr. Esra ŞENEL konuşmacı olarak katılmıştır.

Pınar Karagöz

Mehmet Zeyrek

Mustafa Murat Şeker

Hakan Ercan

Esra Şenel

Açılış

Açılış konuşmalarını takiben davetli konuşmacı Prof. Dr. Erdal ÇAYIRCI (DataUniTor Yönetim Kurulu Başkanı, Stavanger Norveç) tarafından “Büyük Verinin Askeri Modelleme ve Benzetime Etkileri ve İlişkisi' başlıklı konuşma yapılmıştır.

Erdal Çayırcı

Erdal Çayırcı Plaket

Konferans programında yer alan 13 paralel oturumda, Akademik Kurul tarafından kabul edilen 45 bildiri sunulmuş; bunlar arasından 2 bildiri ödüle layık görülmüştür. Kabul edilen 45 bildiriden 31'inin yazarları arasında savunma sanayii firma temsilcilerinin olması dikkat çekmektedir.

Konferansın ilk günü “Büyük Veri Çağında Savunma Sektöründe Modelleme ve Simülasyon” konulu panel düzenlenmiştir.

Moderatör: Hüseyin Buğra Han AYYILDIZ (SSB)

Panelistler:

• Doç. Dr. Galip AYDIN (Fırat Üniversitesi)
  • Dr. Umut DEMİREZEN (Roketsan)
  • Dr. Gökçe YILDIRIM KALKAN (Simsoft),
  • Muhittin SOLMAZ (HAVELSAN)
  • Dr. Çağatay ÜNDEĞER (SİMBT)
  • Doç. Dr. İlkay YAVRUCUK (AEROTIM, ODTÜ Bilgisayar Müh.)

panel

İlkay Yavrucuk

Konferans kapsamında iki eğitim oturumu gerçekleştirilmiştir:

• “Artırılmış Gerçekliğin Askeri Alandaki Uygulamaları”. Prof. Dr. Veysi İŞLER, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,

Veysi İşler

• “Derin Öğrenme ve Uygulamaları”. Dr. Öğr. Üyesi Gökberk CİNBİŞ, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü.

Gökberk Cinbis

Konferansın ikinci günü NATO Modelleme ve Simülasyon Grubu Deneyim ve Paylaşımları konusunda dinleyicilerin yüksek sayıda katılımıyla bir davetli konuşma yer almıştır. Konuşmalar çalışma grubuna katılan ve projelerde yer alan Dr. Murat EREN (ASELSAN), Aylin ÖZTÜRK (MSB), Hv. Ütğm. Ömür ÇAKATAY (Genelkurmay), Berke ÇAPLI (NATO SAS) tarafından gerçekleştirilmiştir.

NMSG

Aylin Öztürk

Ömür Çakatay

Fuar alanında 7 adet poster sunumu yapılmış, çok sayıda firma ve kamu kuruluşu proje ve gösterimleriyle yer almıştır:

USMOS 2019 Ana Sponsoru Havelsan; Oturum Sponsorları Cey Savunma, Simsoft, Meteksan Savunma, SDT, infoTRON, Roketsan, Aerotim, SimBT, BİTES; Basın Sponsoru Defence Turkey; Sergi Sponsorları Numesys, Navist Mühendislik; Düzenleyici Kuruluşlar arasında yer alan ODTÜ-TSK MODSİMMER, SASAD; Araştırma Merkezleri GÜNAM, RÜZGEM, BİLTIR.

sergi